POMOĆNIK MINISTRA POLJOPRIVREDE POSETIO SOKOBANJU

Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sa saradnicima je posetio Sokobanju i u zgradi opštine održao sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave.

Imajući u vidu da je poljoprivreda nakon turizma jedna od vodećih privrednih grana opštine Sokobanja, na sastanku je bilo reči o tome kako će resorno ministarstvo pomoći poljoprivrednicima ovog kraja da što bolje iskoriste subvencije koje Vlada republike Srbije nudi i kako će pomenuto ministarstvo ovoj opštini pomoći u sređivanju infrastrukture.

 

 

“ Razgovarali smo danas o projektima,  merama i subvencijama koje će Vlada Republike Srbije odnosno resorno ministarstvo imati u ovoj godini i dogovorili smo se da poljoprivredna služba  opštine Sokobanja i Poljoprivredna stručna služba iz Knjaževca budu na usluzi poljoprivrednicima ovog kraja i da im pomognu  prilikom predavanja dokumentacije, pisanja biznis planova, edukacije kako bi mogli da apliciraju za sve konkurse, kojih će biti u velikom broju ove godine. Ono o čemu smo još razgovarali su i neki infrastrukturni projekti koji su veoma potrebni  Sokobanji, kao državni put i ono što je meni i najbitnije a  to je vodosnabdevanje. Moramo naći neke modele da pomognemo da se ti projekti završe jer jedna od vodećih banja u Srbiji mora da ima potpuno uređenu celokupnu infrastrukturu“ − istakao je Bogićević.

 

 

Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja, zahvalio se predstavnicima ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na današnjoj poseti i istakao kako opština Sokobanja, nekoliko godina unazad ima odličnu saradnju sa ovim ministarstvom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“ Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je našoj opštini, koja je ušla u mnogo postupaka i procesa iz nadležnosti ovog ministarstva pomogla u prethodnom periodu. To su pre svega proces komasacije a zatim i subvencije koje smo zahvaljujući njima i počeli od pre par godina da dajemo jer mi skoro 16 miliona dinara odvajamo za subvencije u stočarstvu. Svake godine u saradnji sa našim poljoprivrednicima usavršavamo taj vid subvencije, sagledavamo šta im je potrebno i bukvalno sa njima zajedno donosimo odluke šta ćemo subvencionisati u sledećoj godini a u svemu tome nam pomaže i resorno ministarstvo. Današnja poseta pomoćnika ministra Bogićevića nam je stvarno pomogla da rešimo mnoge stvari. Između ostalog pomoći će nam da rešimo dugogodišnji problem Sokobanje a to je vodosnabdevanje. Pedeset godina to niko nije rešio u Sokobanji a mi smo pre četiri godine ušli u sam proces. To je prvenstveno projekat koji nam rešava pitanje otpadnih voda, pravljenje kolektora i rešavanje kanalizacione mreže i tu naravno nećemo stari. Danas smo čuli da će IPARD Mera 6, koja odnosi na investicije u ruralnu infrastrukturu, biti aktivirana u naredne tri,četiri godine. Mi ćemo krenuti  da na vreme pripremimo projektnu dokumentaciju kako bismo počeli da rešavamo infrastrukturne probleme ne samo u samoj Sokobanji nego i po selima koja svi znamo da su godinama u velikom problemu što se tiče i vodovoda i kanalizacije“ –  rekao je Nikolić.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *