GIMNAZIJALCI IDU DALJE….

Na nedavno održanom takmičenju Brainfinity-collaborative problem solving challenge, koje organizuje Institut za moderno obrazovanje u saradnji sa Science on Stage Europe, dve ekipe učenika Knjaževačka gimnazije su se plasirale u finale.
Ekipa III razreda „2k3G“ koju čine Milica Nikolić, Vidosava Jovanović, Lazar Miletić i Mihajlo Matić i ekipa IV razreda „RATZ“ čiji su članovi Minja Denković, Nikola Stefanović, Nevena Ristić i Milica Veljković, u finalu, koje se održava u Beogradu, naći će se sa još tri ekipe.
Brainfinity – Collaborative Problem Solving Challenge – predstavlja jedinstveno problem solving takmičenje u regionu u kome timovi učenika pomoću informacionih tehnologija rešavaju probleme otvorenog tipa u realnom kontekstu koji od njih zahtevaju da upotrebe različite veštine i znanja iz matematike, logike, fizike i drugih predmeta koje uče u školi, ali pre svega im pomaže da praktične primere iz života primene na konkretnim situacijama.
Problemi koji se postavljaju učenicima otvorenog su tipa i bliski onima sa kojima su se susretali tokom projektne nastave, a razvijaju timski i istraživački duh, kritičko i kreativno mišljenje, kao i veštine rešavanja problema.
Našim učenicima i njihovoj profesorici i mentorki Jeleni Ranđelović želimo osvajanje prvog mesta 🏆!

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *