VAKCINACIJA U SOKOBANJI : Bez zakazivanja i prethodnog prijavljivanja

Na teritoriji opštine Sokobanja, trenutno su registrovana 126 aktivna slučaja zaraze virusom kovid-19. Dobra vest je da je broj prvih pregleda i dalje u opadanju, što ne znači da se ljudi ne trebaju i dalje pridržavati propisanih mera, ali svakako ukazuje na to, da su ih se u velikoj meri pridržavali u prethodnom periodu. Klinička slika obolelih je i dalje različita i kreće se od veoma blage do upale pluća koja zahteva bolničko lečenje.

U Specijalnoj bolnici „Sokobanja”, koja je u kovid sistemu, trenutno se na lečenju nalaze ukupno 126 pacijenta.Pacijenti su sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom,i  više od polovine hospitalizovanih su na kiseoničnoj terapiji. Svi pacijenti imaju pneumonije.Najviše pacijenata ima iz Aleksinca i Sokobanje,ali i iz Beograda, Niša, Negotina i Knjaževca.

Od kako je počela masovna imunizacija do danas na teritoriji opštine Sokobanja dato je oko 5.800 doza vakcine i to prvih 3.300 a drugih doza 2.500. U sokobanjskom Domu zdravlja od ove nedelje omogućena je i vakcinacija bez zakazivanja i to kineskom odnosno Sinofarm vakcinom. Dakle, svi građani koji se žele vakcinisati mogu to sada učiniti bez prethodne prijave preko e-uprave, dovoljno je samo da dođu na punkt za vakcinaciju koji se nalazi u sokobanjskom Domu zdravlja. Pored toga ekipe za imunizaciju izlaze na teren i uspešno vrše vakcinaciju po svim selima naše opštine, tako da stanovnici ruralnih naselja ne moraju da dolaze u Sokobanju.

Revakcinacija se i dalje obavlja na postojećem punktu prema rasporedu koji je utvrdilo Ministarstvo zdravlja i to od 8 do 15 časova dok se od 15 do 20 časova vrši se redovna vakcinacija.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

 

 

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *