MERRY GOSPEL CHOIR U NEGOTINU U SUBOTU 17. DECEMBRA

“Merry Gospel Choir”  održaće celovečernji koncert u subotu 17. decembra u 20 časova, u sali Doma kulture “Stevan Mokranjac “  Prvi  srpski gospel hor koji je osnovan 2001. godine pod upravom dirigenta Marije Kuburić Borović ima šezdeset aktivnih pevača a originalnu postavku činili su pevači iz Engleske, Amerike, Australije, Nemačke, Austrije, Slovenije i Portugala, kao i Makedonije, Hrvatske i Srbije.
“Merry Gospel Choir” nastupao je na brojnim festivalima duhovne muzike u zemlji i inostranstvu, među kojima je više celovečernjih koncerata na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, Somborske muzičke svečanosti, Osorski muzički festival u Hrvatskoj, Festival duhovne muzike u Austriji, Letnje muzičke svečanosti u Kraljevu, „Vreva festival“ u Beogradu, Horski festival „Slobodan Bursać“ u Zrenjaninu…
Ovaj horski ansambl  je objavio tri DVD izdanja svojih nastupa u Kolarčevoj zadužbini “Merry Gospel Choir – Live”(2006, 2008 i 2010) kao i audio CD sa brojnim numerama svog repertoara i odabranim autorskim pesmama. Koncertom u Kolarčevoj zadužbini koji je održan krajem prošlog meseca  “Merry Gospel Choir” obeležio je dve decenije rada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *