14. festival glumačkih ostvarenja u znaku Amaterskog SB pozorišta

14. festival glumačkih ostvarenja održan je tokom protekle nedelje u Loznici. Na repertoaru takmičarskog dela našlo se šest predstava amatreskih pozorišta iz Požarevca, Novog Sada, Jagodine, Smederevske Palanke, Leskovca mežu kojima se našla i predstava „Moja žena se zove Boris” Amaterskog SB pozorišta iz Sokobanje.

Prema rečima organizatora, publika je sa oduševljenjem dočekala ovaj festival željna kulturnih dešavanja nakon godinu dana pauze zbog Korona virusa. Sa druge strane videlo se da su se i glumci uželeli igranja pred publikom. Sve predstave u takmičarskom delu bile su kvalitetne i intresantne za prisutne u sali Vukovog dom u Loznici ali, sudeći po reakcijama publike i svedočenju organizatora, predstava sokobanjskog pozorišta je pobrala najviše simpatija. U prilog tome ide i činjenica da je, možda, i najznačajnija nagrada na festivalu otišla u ruke Nenadu Stanisavljeviću, glumcu sokobanjskog pozorišta. Najpre je nakon predstave, glasovima publike, Nenad izabran za glumca večeri da bi stručni žiri festivala potvrdio sud publike i dodelio mu nagradu za najbolju mušku ulogu.

 

 

 

 

 

 

 

 

− Nagrada svakako prija kao neka vrsta satisvakcije i potvrde kvaliteta onoga čime se bavimo ali smatram da je ovo nagrada celog tima počev od reditelja pa nadalje. Puno ljubavi truda i odricanja uloženo je od strane svih nas u ovu predstavu i eto vratilo nam se na ovaj način − kaže Nenad Stanisavljević.

 

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *