11. MEĐUNARODNI VOKALNI ETNO FESTIVAL “VEF”

Vokalni etno-festival mladih VEF osnovan sa ciljem da promoviše tradicionalnu etno-muziku, da aktivno uključuje mlade u njeno očuvanje, kao i da podstiče njihovu kreativnu interpretaciju, održaće se po 11. put. Program festivala se sastoji od koncerta prošlogodišnjih pobednika VEF-a, takmičarske večeri, seminara sa stručnim predavanjima i muzičkim radionicama i obilazak kulturno-istorijskih spomenika Negotina i Krajine.
Prestižni festival međunarodnog karaktera, na kome su do sada učestvovale najkvalitetnije etno pevačke grupe, sa više od 1.600 mladih izvođača iz zemlje i inostranstva i u čijoj organizaciji su učestvovali najkvalitetniji etnomuzikolozi i umetnici, ove godine se organizuje uz podršku Ministarstva kulture  Republike Srbije, Opštine Negotin i Eliksir Prahovo.
11. međunarodni Vokalni etno-festival VEF počeće danas promocijom Zbornika 10. godina Festivala koja će se održati u galeriji Rodne kuće Stevana Mokranjca s početkom u 18 časova.
U petak 17. maja u 19 sati u sali Doma kulture, zbog vremenskih prilika, održaće se Veče pobednika uz učešće ženske pevačke grupe „Gusle“ iz Kikinde, koja je pobedila u kategoriji tradicije i etno-grupe „Marinika“ iz Negotina, koja je pobedila u kategoriji obrade. Gost večeri će biti etno-grupa Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini.
Festival organizuje Kreativno udruženje NEGO uz podršku Doma kulture Stevan Mokranjac, Muzeja Krajine, prijatelja i sponzora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *