REŠAVANJE PROBLEMA I KLIZIŠTA U SLATINI

Kao što smo se ranije i dogovorili, danas smo sa meštanima i predstavnicima kompanije „Zijin Mining“ obišli područja pogođena rudarenjem u Slatini kako bi što pre preduzeli konkretne korake ka unapređenju kvaliteta života naših sugrađana koji tamo žive.
Složili smo se da postoje stvari koje se moraju rešiti, a kompanija je već na terenu preuzela odgovornost za rešavanje određenih pitanja.
Put o kome je bilo reči biće saniran u najkraćem mogućem roku, a u narednim danima biće definisana i dinamika radova i trasa puta, kako bismo meštanima što pre omogućili da dođu do svojih imanja.
Što se tiče klizišta, kompanija je već pokrenula inicijativu otkupa zemljišta i oko samog klizišta i oko jezera. Stav meštana jeste da će svoju zemlju prodati po onoj ceni koju je propisalo tržište, što je apsolutno u redu, a ono što se moglo čuti od predstavnika kompanije jeste da će se razgovarati sa svakim meštaninom i da će taj problem biti rešen u interesu obe strane.
Ono što nas očekuje jeste novi sastanak sa radnom grupom gde ćemo se konkretno baviti stvarima na terenu, od otkupa zemljišta do dinamike sanacije putne infrastrukture i svega onoga o čemu je danas bilo reči.
U rešavanje svih problema biće direktno uključen grad, kao i meštani koji su vlasnici imovine koja je ugrožena zbog rudarenja, a ja verujem da će se u narednim mesecima stvari rešiti i u korist meštana i na zadovoljstvo grada i kompanije“ – napisao je Aleksandar Milikić
Izvor: Aleksandar Milikić
Foto: Aleksandar Milikič

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *