BERTOLINI POSETIO OPŠTINU NEGOTIN

Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji obišao je kompleks rodne kuće kompozitora Stevana St. Mokranjca i razgovarao s Vladimirom Veličkovićem, predsednikom Opštine Negotin o nastavku i obogaćivanju saradnje.
„ Ono što me posebno zanima je kako opštine u ovom regionu, poput Negotina koji ima jednu od najvećih teritorija u zemlji, ima tako malo ljudi. Ljudi odlaze odavde, a ono što bismo mi voleli da vidimo jeste kako možemo zajedno kroz međusobnu saradnju da doprinesemo tome da pre svega zadržimo mlade i privučemo druge da dođu i žive ovde. Još jedna stvar koja je jako važna ne samo za Negotin, već i za sve ostale opštine jeste pridruživanje Srbije Evropskoj uniji. Moraćemo svi zajedno da radimo na povećanju kapaciteta lokalnih samouprava, a lokalne samouprave istovremeno da rade na većoj saradnji sa građanima kako bi građani postali bolji partneri opštini na tom putu.“  izjavio je Bertolini.
Tokom svoje prve posete istočnoj Srbiji Bertolini je apostrifirao da investiranje u mlade ljude veoma važno jer oni prestavljaju motor razvoja svakog grada.
„ Smatram da je ovaj razgovor sigurno otvorio još neke nove ideje i smernice na koje ćemo u narednom periodu obratiti posebnu pažnju. Razgovor je bio veoma konstruktivan. Mi smo predočili naše potencijale, probleme sa kojima se suočavamo u relizaciji, tako da mi je drago što je gospodin Betolini prepoznao probleme sa kojima se suočavamo i smatram da ćemo u narednom periodu neke stvari moći da izmenimo. Naš problem kao i većine opština van centra naše zemlje i u našem okruženju, jeste obezbeđenje potrebnih kadrova za bržu realizaciju više projekata. Mislim da ćemo zajedno naše kapacitete u narednom periodu uspeti da promenimo da bolje.“ israkao je Veličković.
Posetu negotinskoj opštini Bertolini je iskoristio da  porazgovara sa direktorima turističkih organizacija iz Smedereva, Požarevca, Golupca, Majdanpeka, Kladova i Negotina i obidje  komplekse pivnica u Rogljevu i Rajcu koje će biti rekonstruisane sredstvima Evropske unije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *