UPOZORENJE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE NEGOTIN

Štab za vanredne situacije opštine Negotin je uputio upozorenje građanima u kome se kaže da je prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas 3.juna na snazi crveni meteoalarm koji je predviđen za Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski i Zaječarski upravni okrug. Prognozira se da će doći do pojave intezivnih pljuskova i veće količine padavina za kratko vreme (> 20 l/m2 u periodu do Zh), krupnog grada (prečnika > 5 cm) i olujnog vetra u oblastih najjačih oblačnih razvoja.
U upozorenju se ističe da se s obzirom na najavljenu prognozu vremena, može  očekivati izazivanje bujičnih poplava, ozbiljnih poteškoća u urbanim sredinama (posebno problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima), problemi u saobraćaju i transportu, odlaganje već planiranih poljoprivrednih aktivnosti kao i rizik od udara groma, što može dovesti do problema u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizika od iniciranja pojave vatre, problema u telekomunikacijama. Moguća je šteta na imovini i povređivanje ljudi.
Sve primećene pojave što se tiče vanrednih događaja koje su uzrokovane nevremenom prijaviti na kontakt teleefon 019/544-000, Situacionom centru za obaveštavanje Negotin i Vatrogasno-spasilačkom odeljenju na broj 193.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *