Program „Moja prva plata“ i u 2021. godini

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije ukazalo je, povodom Međunarodnog dana mladih, na to da je kontinuirano poboljšanje uslova za život i rad mladih jedan od glavnih prioriteta rada Ministarstva i Vlade.
Ministarstvo ukazuje na to da je zapošljavanje mladih jedan od ključnih strateških ciljeva države, te je u skladu sa tim, Vlada Republike Srbije na predlog Ministarstva 2020. godine pokrenula program „Moja prva plata“. Ovim programom su 8.224 mlade osobe dobile priliku da po prvi put zasnuju radni odnos. Vlada Republike Srbije odlučila je da se program „Moja prva plata“ nastavi i u 2021. godini, te će tako, 10.000 mladih (mlađih od 30 godina) ove godine imati priliku da svoje stečeno znanje pokažu i u praksi.

Ministarstvo će u narednom periodu raditi na svim programima koji imaju za cilj podsticaj zapošljavanja u Srbiji, a posebno zapošljavanje mladih osoba. U skladu sa politikom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i politikom Vlade Republike Srbije, Ministarstvo će nastaviti da podržava mlade, da stvara dobar privredni ambijent, da usklađuje zapošljavanje mladih i podršku privrednom sektoru i da unapređuje njihov položaj na tržištu rada, navodi se u saopštenju.

 

 

Izvor: knjazevackahronika.rs

Foto: knjazevackahronika.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.