ČIST VAZDUH ZA BORANE

„Danas smo u predsedništvu, u prisustvu ambasadorke Čen Bo i predstavnika kompanije ZiJin, razgovarali o novim ulaganjima kompanije u tehnologiju i rekonstrukciju topionice kako bi se smanjila emisija štetnih gasova i kako bi se na najbolji način doprinelo povećanju kvaliteta života građana, pogotovo u pogledu očuvanja zdrave životne sredine.
Složili smo se da je projekat Čukaru Peki značajan sa aspekta rapidnog povećanja proizvodnje koncentrata bakra i da će Srbija otvaranjem ovog rudnika biti u samom vrhu proizvođača bakra u Evropi. Ali zdravlje naših građana je na prvom mestu i sve aktivnosti kompanije moraju biti usmerene na smanjenje aerozagađenja i njihovu emisiju u graničnim ili minimalnim vrednostima.
Bor jeste rudarski grad, jer upravo je rudarstvo razvilo naš grad. Ali je veoma važno da sve postojeće i buduće aktivnosti kompanije budu u saradnji sa lokalnom zajednicom jer je to od vitalnog značaja za građane Bora i razvoj čitavog okruga“, napisao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.
Izvor: Aleksandar Milikić
Foto: Aleksandar Milikić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *