Održani „Dani žetve”

Manifestacija „Dani žetve”, u organizaciji Mesne zajednice Vrbovac, održana je u subotu, 8. avgusta. Proslava, koja se organizuje nakon uspešno završene žetve, polako postaje tradicionalna jer je ove godine održana četvrti put za redom.

Na ideju da se ovako nešto organizuje došli su Vladica Miletić, vlasnik kombajna i Žika Milošević, predsednik Mesne zajednice Vrbovac, kome je vožnja kombajna profesija već 40 godina. Miletić ima četiri kombajna, i on i njegovi radnici obavljaju celokupnu žetvu u ataru ovog sela a delimično i u atarima susednog Trubarevca i Rujevice. Svojim prisustvom manifestaciju su podržali i Vladimir Milovanović zamenik predsednika opštine Sokobanja, Vladan Petković predsednik skupštine opštine Sokobanja, Nikola Šainović član glavnog odbora SPS.

− Žetva je naporan posao i mi koji se bavimo ovim poslom odlučili smo da odaberemo jedan dan kada ćemo da se odmorimo i proveselimo i podelimo nagrade ljudima koji imaju najviše posejano pod pšenicom i sa najvećim prinosom. Ove godine najveći prinos imao je Bojan Arsić i dobio je besplatnu žetvu naredne godine, Ivica Milošević je dobio nagradu za najveću površinu pod pšenicom, oko 5 hektara i kao nagradu je dobio 300 kilograma semenske pšenice za narednu godinu − kaže Žika Milošević organizator manifestacije.

On dodaje da je svake godine sve veći broj posetilaca na manifestaciji i veruje da će se taj trend rasta nastaviti i u narednim godinama.

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.