KONCERT „SLOVENSKI ZVON“

Odzvanjao je negotinski gradski park, u četvrtak 29. jula naveče, arijama nekih od najlepštih kompozicija slovenskih autora u sjajnom izvođenju naše sugrađanke, soprana Magdalene Antić i Stevana Karanca, jednog od vodećih srpskih tenora, u klavirskoj pratnji Milje Videnović. Koncert „Slovenski zvon“, u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“, okupio je brojne ljubitelje muzičke umetnosti koji su duže od jednog sata uživali u nesvakidašnjem događaju.
Mladi umetnici su za večernji nastup u Negotinu izabrali dela Isidora Bajića, Milana Prebande, Stanislava Biničkog, Miloja Milojevića, Petra Konjovića, Sergeja Rahmanjinova, Konstantina Babića, Petra Iliča Čajkovskog i Antonjina Dvoržaka.
Na kraju programa učesnici su publiku, koja je sa velikom pažnjom i oduševljenjem pratila koncert, nagradili arijom iz prve srpske opere „Na uranku“ Stanislava Biničkog.
Koncert „Slovenski zvon“, u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ , priređen je u okviru manifestacije „Negotinsko leto 2021“, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin.

 

 

Izvor: Клуб Дома Културе Неготин

Foto: mbportal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *