RIZNICA NA ISTOKU – Dunav, reka koja spaja… plovidba Dunavom

PLOVIDBA DUNAVOM

 

U okviru manifestacije „Dunav je moje more“ koja je održana na Kusjaku u prijatnom ambijentu nalik morskom, negotinci i njihovi gosti, zadovoljni organizacijom, ovaj dan proveli su u raznim aktivnostima na vodi i na kopnu.

Za vožnju katamaranom tražilo se mesto više, mnogi su probali da surfuju, neki su svoju snagu isprobali u brzom veslanju, a neki su zadovoljno sve to posmatrali iz hladovine uz čašu hladnog pića i muziku za koju su bile zadužene domaće snage.

„Atmosfera na Kusjaku je odlična, preporučujem svim negotincima i građanima Krajine da dođu da obiđu Kusjak, da se voze katamaranom i da uživaju ovde“, rekao je jedan od posetilaca iz Negotina.

„Živim u Negotinu deset godina, ovde smo bili više puta. Voleli bismo da se ovakve manifestacije organizuju ćešće“, zadovoljno je komentarisao jedan putnik sa katamarana.

Dok je uživala u hladovini, zajedno sa prijateljima svih generacija, jedna negotinka je prokomentarisala da je na KIusjaku sve lepo, nije joj smetala ni velika vrućina.

„Lepo je. Treba više ovakvih manifestacija da se organizuju za našu omladinu i ljude koji ovde žive. Sve je lepo i interesantno“.

 

 

Ako je sudeći po raspoloženju gostiju manifestacija „Dunav je moje more“ je uspela.

„Negotin ima nekih četrdesetak kilometara obale, što je ogroman potencija za razvoj turizma, ali i za razvoj sportsko-rekreativnih aktivnosti. Aktivnosti su takve da mislim da su veoma interesantne, ima dosta sadržaja. Manifestacija je posvećena tome da se skrene pažnja na samu reku i njenu zaštitu. Pošto je veoma značajna kako za našu opštinu, tako i za celu zemlju, šire za region i Evropsku Uniju. Mi smo jedni od retkih koji skreću pažnju na zaštitu reke i organizuju ovakve vrste manifestacija“, rekao je Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije Opštine Negotin.

 

Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije Opštine Negotin

 

Turistička organizacija Opštine Negotin u želji da turistima približi sve lepote Negotina i okoline do kraja leta će organizovati slične manifestacije i događaje.

 

 

Ovaj medijski sadrzaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *