Deseta noćna Međunarodna izložba pasa za pamćenje

Deseta Međunarodna izložba pasa svih rasa u organizaciji Kinološkog društva Sokobanja, održana je u subotu na terenima Sportskog centra „Podina” kao noćni događaj. Ovogodišnja izložba bila je izuzetno posećena, vlasnici iz 16 zemalja doveli su svoje ljubimce, tako da je učestvovalo čak 413 pasa odnosno 113 rasa. Prema rečima Vojkana Mišljenovića jednog od organizatora, ovo je impozantan broj učesnika i izložba za pamćenje.

    
 DSC9542

− Svake godine pokušavamo da nešto dopunimo i da organizaciju maksimalno usavršimo. S obzirom da izložbu organizujemo svaki put u jeku turističke sezone da bi i gostima bilo zanimljivo ona je pre svega u funkciji turizma pa tek onda kinologije. Međutim, organizacija ovakvog događaja je veoma kompleksna i predstavlja napor za samo par ljudi iz kinološkog društva, zato se nadam da će u budućnosti vladati jedna drugačija atmosfera i da će svi bitni i relevantni činioci dati svoj doprinos  organizaciji ovakvog velikog događaja jer je to u interesu čitave Sokobanje − rekao je Mišljenović.

Treba i napomenuti da Sokobanja jedina ima uslove za održavanje noćnih kinoloških manifestacija. Vlasnici pasa su bili oduševljeni osvetljenjem i kvalitetom trave na kojoj se održavala izložba.

Mahmud Al Dagistani generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije kaže da je ova izložba iz godine u godinu bolja.

− Ja sam pre svega prijatno iznenađen činjenicom da je nakon toga što prošle godine zbog pandemije izazvane korona virusom, izložba i nije održana, ovoliko vlasnika dovelo svoje pse. Veliki broj izlagača iz velikog broja zemalja je veliki uspeh, a zahvaljujući ovako uspešnim izložabama mi pokazujemo svima da smo i dalje u vrhu svetske kinologije − rekao je Al Dagistani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *