UREĐENA GLAVNA ULICA U MESNOJ ZAJEDNICI UROVICA

Uređenjem glavne ulice u Mesnoj zajednici Urovica, u dužini od 1700 metara, u našoj opštini je počela sezona radova na krpljenju i presvlačenju lokalnih puteva i ulica u mesnim zajednicama. Završetak radova juče je, sa predstavnicima Saveta mesne zajednice, obišao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.
„U Urovici su postavljene prve količine asfalta u ovoj sezoni u okviru krpljenja i presvlačenja lokalnih puteva i ulica. Ovde je obavljen i najveći posao s obzirom da se radi o kilometar i 700 metara glavne ulice poznatoj kao Valja Mare. Radovi na putnoj infrastrukturi nastaviće se u timočkom delu opštine. Ova godina će biti uspešna za nas i verujem da ćemo uspeti da odgovorimo zahtevima mesnih zajednica i meštana naših sela. U našoj opštini, pored ovih radova, uz pomoć države sprovešće se velike investicije u putnu infrastrukturu, od kojih izdvajam najbitnije pravce ka Zaječaru i graničnim prelazima Mokranje i HE „Đerdap2“. Očekuje nas radno leto i puno novih kilometara rekonstruisanih puteva i ulica što će poboljšati kvalitet života naših građana.“ poručio je u Urovici Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.
Glavna ulica u Urovici rekonstruisana je zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave i meštana sela. Za presvlačenje asfaltom ulice Valja Mare, u dužini od 1,7 km ukupne vrednosti 9.500.000 dinara iz opštinskog budžeta je izdvojeno 5.605.000 dok su meštani prikupili 3.895.000 dinara.
„ Hteo bih da se, u ime Mesne zajednice Urovica, pre svega zahvalim meštanima koji su svojim dobrovoljnim prilogom omogućili da se ova ulica asfaltira. Veliko hvala upućujem lokalnoj samoupravi, predsedniku Vladimiru Veličkoviću i zameniku predsednika Bogdanu Gugiću, s obzirom da su iz opštinskog budžeta izdvojena sredstva za asfaltiranje 1000 metara a preostalih 700 metara asfaltirano je dobrovoljnim prilozima meštana. Bez puta nema života a ova ulica je asfaltirana davno,pre 40 godina i bila je puna rupa i mogu da kažem da smo prezadovoljni ovim radovima.“ istakao je Jovan Didić, predsednik Saveta MZ Urovica i dodao da je u planu da se uredi i prostor zelene pijace zajedničkim snagama lokalne samouprave i meštana sela.
Za krpljenje i presvlačenje lokalnih puteva i ulica na teritoriji opštine Negotin iz budžeta Opštine Negotin je izdvojeno 36.192.600 dinara a planirano je da se ove godine ulice u selima urede i zahvaljujući donaciji „Eliksir grupe“.

 

 

 

 

 

Izvor: negotin.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *