VRATA OPŠTINE UVEK SU OTVORENA ZA POLJOPRIVREDNIKE

Novoosnovana udruženja povrtara i voćara u Štipini, uz podršku nemačke organizacije HELP i lokalne samouprave Knjaževac, otvorila su u seoskom domu rashladnu komoru za skladištenje poljoprivrednih proizvoda.
Nakon rekonstrukcije celog objekata, napravljena je rashladna komora, kapaciteta 210 kubika, koja rashlađuje voće i povrće na temperaturi od dva od osam stepeni.
Svi poljoprivredni proizvođači koji žele da se udruže i tako budu zaštićeni od niskih cena, poremećaja na tržištu, ili otkupljivača, naići će na otvorena vrata, na logističku i finansijsku podršku lokalne samouprave
“Ovo je primer dobre prakse. Mi želimo da podstaknemo udruživanje naših proizvođača, jer samo udruženi mogu da dođu do ovako korisnih projekata. Prvi korak ka udruživanju proizvođači moraju da načine sami. Treba da imaju dobru volju, a kucaju na otvorena vrata Opštine kaja će im uvek pružiti i finansijsju i logističku pomoć. Mogu da najavim da ćemo podržati voćare iz Vlaškog Polja, koji su se u zadrugu udružili među prvima u Knjaževcu. Naći ćemo način da im kupimo berač za višnje” –  istakao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *