NEGOTINSKO LETO 2021

Na završnoj prezentaciji projekta „Edukativne filmske radionice 2“, održanoj u ponedeljak 9.avgusta u Domu Kola srpskih sestara Negotin, prikazano je deset filmova mladih učesnika ovog projekta. Posle prezentacije, nagrađeni su najuspešniji autori filmova koji su ostvarili sledeći plasman:
1. mesto: David Đorđević za film „Aphotheosis“ (dokumentarni film) i Jana Stojkić za film „Borba“ (igrani film).
2. mesto: Anja i Marko Pešić za film „Rajac i Rajačke pimnice“ (dokumentarni film) i Nikola Jevremović za film „Dva dana po kojima želim da pamtim ovo leto“ (igrani film).
3. mesto: Milena Marković za film „Sve je u našim rukama“ (dokumentarni film).
Pohvalu je dobila Staša Andrejević.
Autori filmova „Istok“ i „Kolo srpskih sestara Negotin“, Mateja Stanković i Aleksandra Todorović, nisu želeli da njihovi filmovi učestvuju u takmičarskom delu, iako su izizetno dobro urađeni.
Cilj projekta je u potpunosti postignut. Mladi su produbili svoje znanje iz oblasti filmske umetnosti i bili
su motivisani da se kreativno i umetnički izraze, a kao rezultat smo imali njihove kratke filmove koji su dostupni na Jutjub kanalu Kreativno udruženje Nego, kao i na istoimenoj FB stranici.
Kreativno udruženje“Nego“ je organizovalo ovaj projekat uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Opštine Negotin, Kola srpskih sestara Negotin, Muzeja Krajine, NG portala, TV Transa,TV Istoka, Narodnih novina „Zavičaj“.

 

 

 

Izvor: negotin.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.