PREDSEDNIKU VUČIĆU URUČEN KLJUČ GRADA BANJALUKE SA POVELJOM POČASNOG GRAĐANINA BANJALUKE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Povelja počasnog građanina Banjaluke jedno od najvećih priznanja koje je dobio i da je od danas i on Banjalučanin.

Predsedniku Vučiću uručen ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina Banjaluke

 

Predsedniku Vučiću je na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana grada uručen ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina Banjaluke
„Mnogo vam hvala na ovom priznanju. Dobiti priznanje u gradu Petra Kočića, bana Svetislava Milosavljevića, Veselina Masleše, Marjana Beneša svakako je jedno od najvećih priznanja koje sam dobio. Ovim priznanjem i sam, uz sve obaveze i odgovornosti, postajem Banjalučanin. Postajem deo grada kraj večnog Vrbasa, i deo njegove velike i slavne istorije“ – rekao je predsednik Vučić.
Predsedniku Vučiću uručen ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina Banjaluke
Predsednik Srbije je rekao da je Banjaluka kroz modernu istoriju i danas postala najvažniji srpski grad uz Beograd, grad u kojem je za svakog bilo mesta i koji je uspevao da izvuče najbolje iz onih koji u njemu žive.
„Danas je i pred mene stavljena velika obaveza da budem jedan od onih koji će Banjaluci nešto doneti i dati, a pre svega nesebično sve ono što mogu i što imam, svu podršku, ljubav samo za to sjajno pravo, za čast da mogu da kažem da sam kao i vi, Banjalučanin. Biti Banjalučanin znači i znati da je ovo grad svih. Grad koji su sagradile razlike, da bi postao grad bez razlika. Glavni grad, samo srce i temelj jedne kulture, tradicije, vere i jezika“, ukazao je on.
„Posebno sam ponosan na činjenicu da ste, bez obzira na vaše razlike i drugačija politička uverenja, jednoglasno doneli odkluku da mi dodelite ovo priznanje. Banjaluka pokazuje da razlike mogu da žive zajedno, da stvaraju, grade, rastu i daju svima ono najbolje. Zbog toga sam naročito počastvovan i srećan“– zaključio je predsednik Vučić.
Izvor: predsednik.rs
Foto: predsednik.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *