SEDNICA SO KLADOVO

Na prvoj ovogodišnjoj sednici SO Kladovo, odbornička većina usvojila je predlog Odluke o postavljanju plutajućih objekata kao i Plan za njihovo postavljanje na sedam lokacija na delu obale i vodenog prostora na teritoriji naše opštine. Kako se čulo reč je o plutajućim objektima za ugostiteljstvo na vodi, zatim za ukrcavanje i iskrcavanje putnika, o pontonima za potrebe vlasnika čamaca i sportskih klubova i splavovima sa kućicama na vodi.

Jednoglasnu podršku dobila je Odluka o mesečnom iznosu naknade od 6000 dinara, predsednicima Saveta mesnih zajednica, koja će se u 2021. godini primenjivati osam dana od dana usvajanja na martovskoj sednici SO Kladovo. Odbornici Skupštine opštine Kladovo usvojili su i Izveštaj o radu u 2020. i Plan rada Opštinskog štaba za vanredne situacije u ovoj godini, kao i Odluku o organizaciji i funkcionisanju Civilne zaštite na teritoriji opštine Kladovo, koja između ostalog sadrži imenovanje poverenika civilne zaštite u gradu i u 22 naseljena mesta u našoj opštini.

Zeleno svetlo dobio je i predlog izmene Odluke o obrazovanju Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Kladovo, koji ima sedam članova, kao i predlog Odluke o upravljanju javnim parkiralištima kojom se određuje način organizacije poslova u toj komunalnoj delatnosti o kojoj će brigu voditi JP „Komunalac“. Javna parkirališta biće u tri zone prva je u ulici 22. septembra od kružnog toka do PU „Neven“ u kojoj je parkiranje ograničeno na 60 minuta, u drugoj i trećoj zoni koje obuhvataju Dunavsku, Obilićevu i ulicu Stefanije Mihajlović, odnosno Ribarsku ulicu parkiranje nije ograničeno. Naplata parkiranja sprovodiće se radnim danima od 7 do 21 sat i subotom od 7 do 14 časova. Korišćenje parkinga nedeljom biće besplatno.

 

 

 

Izvor: kladovo.org.rs

Foto:  kladovo.org.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *