VREDNA DONACIJA TEHNIČKOJ ŠKOLI U KNJAŽEVCU

Foto: Knjazevacke Vesti

 

Opština Knjaževac donirala je Tehničkoj školi 15 kompjutera za opremanje računarskog kabineta. Vreme u kojem živimo diktira kuda obrazovanje treba da se kreće, tako da je ova donacija samo nastavak akcije opremanja i uređenja knjaževačkih škola.

 

“ Učenici svih obrazovnih profila naše škole koriste račnare. Đaci provedu i do 150 sati nedeljno u kabinetu informatike uz kompjutere, a ovi računari će svakako poboljšati kvalitet njihove digitalne pismenosti”, kazala je direktorka Tehničke škole u Knjaževcu Ljiljana Žikić.

 

Foto: Knjazevacke Vesti

 

Nova kompjuterska oprema omogućiće  stvaranje istih uslova rada za svu decu koja pohađaju Tehničku školu, a koja imaju i do 150 časova računarskih predmeta u jednoj nedelji.

 

Foto: Knjazevacke Vesti

 

„Cilj nam je da sve knjaževačke škole pružaju kvalitetne uslove za obrazovanje naših đaka, kao što to imaju ne samo u većim gradovima u Srbiji, već i u nekim, uslovno rečeno, razvijenim zemljama bilo gde u Evropi. Ono što ćemo nastaviti da radimo, to je formiranje nastavnog trening centra, za razne vidove prekvalifikacija, dokvalifikacija i svega onoga što će osposobiti za zapošljavanje knjaževačke srednjoškolce i one starije“,  kazao je predsednik opštine Milan Đokić.

 

U planu je i formiranje nastavnog trening centra u novom prostoru Tehničke škole u Knjaževcu koji je završen pre nekoliko meseci kada je dograđena i sportska sala. Taj prostor će biti opremljen za edukaciju, sticanje novih znanja, ne samo učenika Tehničke škole, već i za razne vidove prekvalifikacija i dokvalifikacija.

 

Foto: Knjazevacke Vesti

 

 

Izvor: TV Trans 

 

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *