NOVOGODIŠNJA AKCIJA UČENIKA TEHNIČKE ŠKOLE

Praznični dani su prilika kada se treba setiti da su humanost i pomoć onima kojima je to potrebno veoma važni. Članovi učeničkog parlamenta Tehničke škole organizovali su tradicionalnu akciju prikupljanja slatkiša, igračaka, školskog pribora za novogodišnje paketiće namenjene deci školskog uzrasta.

„Ova akcija se dešava tradicionalno svake godine i mi smo skupili duplo više u odnosu na prošlu godinu, 31 paket. I kao i svake godine član učeničkog parlamenta biće i Deda Mraz koji će pakete deliti najmlađima“ rekao je Jakov Stanković, član Učeničkog parlamenta Tehničke škole.

Učenički parlament ove škole brine o učenicima škole i trudi se da reši njihove probleme a učestvuje i u raznim akcijama, tribinama i obeležavanjima raznih datuma.
„Trudimo se da budemo aktivni. Prva akcija u kojoj smo učestvovali bila je čišćenje park šume Cvećara u saradnji sa Negotinskom gimnazijom, zatim učestvovali smo u tribinama protiv nasilja i tribine u okviru Dečje nedelje“,izjavila je Jovana Predić, član Učeničkog parlamenta.

Izuzetno je važno da đaci budu aktivni u Učeničkom parlamentu, da učestvuju u raznim akcijama da imaju parcipativnu ulogu u školi i životu, kako bi učili i lakše savladavali razne životne veštine.
„Ova akcija je jedna od naših dragulja, po meni jer uči mlade humanosti. Sa velikom ljubavlju i punog srca u ovoj akciji učestvuju zaposleni i učenici doniranjem slatkiša koliko ko može. Smatram da su ove akcije jedan od najkvalitetnijih načina da deca, tako što su sama involvirana, ujedno se nauče empatiji, humanosti „ rekla Ljiljana Đaković, pedagog Tehničke škole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *