RADOVI U JASLENOM DELU NEGOTINSKOG VRTIĆA

U Dečjem vrtiću Pčelica završeni su radovi na rekonstrukciji četiri kupatila čime su poboljšani uslovi za biravak mališana. Radovi u vrednosti od 2,4 miliona dinara finansirani su iz opštinskog budžeta.

„ Završili smo četiri kupatila u jaslenom delu. Ova kupatila godinama nisu rađena, tridesetak godina su stara,i mokri čvor je predstavljao veliki problem. Naši vaspitači i medicinske sestre nisu mogli adekvatno da rade. Zato nam ova investicija mnogo znači i želim da se zahvalim na izdvojenim sredstvima lokalnoj samoupravi što su nam omogućili da naše medicinske sestre lakše rade a i da naša deca imaju bolje uslove.“ rekla je Gorana Ivković, direktorka PU „Pčelica“.

Predsednik Vladimir Veličković je istakao da je lokalna samouprava poslednjih nekoliko godina, u cilju podizanja vrtićkih usluga i poboljšanju uslova boravka dece, u ovu predškolsku ustanovu dosta uložila i obezbedila i podršku resornih ministarstava.

„ U prethodnom periodu dosta je urađeno u negotinskoj predškolskoj ustanovi ali nam predstoje još neke investicije koje želimo da realizujemo. U dogovoru sa direktorom ustanove već smo napravili planove za sledeću godinu. U narednoj fazi, posle rekonstrukcije još četiri toaleta koji su preostali, razmišljaćemo o nekim novim stvarima, možda novom objektu za jaslene grupe, s obzirom da je to potrebno, rekao bih na našu radost ali i opomenu da moramo ozbiljno da razmotrimo i radimo na povećanju kapaciteta za boravak naših najmlađih sugrađana. Dobra stvar je što imamo potrebe za povećanjem kapaciteta, što ujedno pokazuje da Negotin ima budućnost, jer ako nema dece onda sve ono što radimo gubi smisao.“ poručio je predsednik Veličković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *