PROMOVISAN FILM O RAJAČKIM I ROGLJEVAČKIM PIVNICAMA

U okviru projekta koji je Ekološko udruženje Badem iz Negotina realizovalo uz pokroviteljstvo Opštine Negotin i pomoć brojnih sponzora, u galeriji negotinskog Doma kulture sinoć je prikazan dokumentarni film o Rajcu, Rogljevu i pivnicama, nadaleko poznatim kamenim kompleksima u kojima se od davnina čuva vino. Ekološko udruženje badem već godinama radi na izradi filmova, organizaciji izleta, radionica na otvorenom, u cilju očuvanja životne sredine, a u poslednjih nekoliko godina na filmovima koji promovišu prirodne lepote i lokalitete od izuzetnog značaja za opštinu Negotin.

„Vino je tako spontano utkano u život, u ljubav, u poeziju, u sve životne manifestacije, od rođenja, krštenja, pričešća i opela. Ne zovu ga badava pićem bogova, krvlju Hristovom. Pivnice su nas okupile da uživamo u njihovim čarima. Hvala divnim ljudima.“ poručio je na Danilo Petrović, autor filma i predsednik ovog udruženja.

Promociju je pratila i poezija na temu vina koju su inspirativno kazivali Suzana Mihajlović Jovanović i Bojan Živanović. Promociji filma „Rajačke i Rogljevačke pivnice“ prisustvovala je i Tatjana Panić, članica Opštinskog veća opštine Negotin koja je zahvalila Ekološkom udruženju Badem na kontinuiranom i uspešnom radu, važnom za našu društvenu zajednicu.

„Film je nastao uz podršku Opštine Negotin koja je ove godine podržala projektne aktivnosti 52 udruženja, u iznosu od 9,5 miliona dinara. Film „Rajačke i Rogljevačke pivnice“ dokument je koji svedoči o bogatom kulturnom nasleđu naše opštine koje će, uz rekonstrukciju, pružiti novi turistički kvalitet posetiocima čuvenih vinskih kompleksa.“ izjavila je većnica Tatjana Panić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *