SUTRA POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA

U četvrtak 1. septembra prvi put u školske klupe sešće 162 prvaka sa teritorije opštine Negotin. U pripremni razred osnovnih škola ove godine poći će 44 šestogodišnjaka, dok je radnu godinu u predškolskim grupama Predškolske ustanove „Pčelica“ upisalo 124 šestogodišnjaka.

Prvi razred u četiri gradske škole upisalo je 119 učenika, 52 prvaka u OŠ „Vuk Karadžić“, 38 u OŠ „Branko Radičević“, u OŠ „Vera Radosavljević“ 27 i dva učenika u OŠ „12. septembar“. 43 sedmogodišnjaka pohađaće prvi razred u sedam seoskih škola.

U prvi razred u četiri srednje škole ove godine polazi 201 učenik. Na tri smera Negotinske gimanzije – društveno-jezički, opšti i prirodno-matematički upisan je maksimalni broj učenika – 90. Tehničku školu u Negotinu je upisao 61 učenik i to u tri odeljenja – elektrotehničar informacionih tehnologija, mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i odeljenje sa dva smera bravar- zavarivač i mehaničar motornih vozila. Poljoprivredna škola Bukovo ove godine ima 50 novih učenika koji će nastavu pohađati u četiri odeljenja od kojih su dva sa dualnom nastavom. Reč je o smerovima vinogradar- vinar koji se realizuje u saradnji sa vinarijama Matalj i Manastir Bukovo i izrađivač hemijskih proizvoda koji se realizuje u saradnji sa Kompanijom „Eliksir Grupa“. Umetničku školu „Stevan Mokranjac“ ove godine je upisalo deset učenika koji će nastavu pohađati na teoretskom i instrumentalnom odseku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *