BESPOVRATNO SUFINANSIRANJE ZA RADOVE NA STAMBENIM ZGRADAMA

Na održanoj sednici Skupštine opštine Knjaževac, odbornici su usvojili Odluku o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava stambenih i stambeno poslovnih zgrada na teritoriji opštine Knjaževac. Odluku je obrazložio predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.
„Tema ove Odluke nisu sitnice koje sami stanari mogu da rešavaju već veliki problemi koje ne mogu da reše finansijski, pravno ili tehnički. Tu su inženjeri iz javnog sektora, javna komunalna preduzeća, pravnici i Opština koja će obezbediti finansijsku pomoć. Sa ovom Odlukom postali smo prva Opština u Srbiji koja sistemski tretira probleme i pruža ruku stanarima svih stambenih zgrada za konkretnu finansijsku pomoć u rešavanju njihovih problema. Želimo da nam grad bude lepši, stambene zgrade uređenije i da život u tim zgradama bude bolji i komforniji. Na taj način povećava se i vrednost stana, a samim tim i imovina građana.“
Posle obavljene serije razgovora sa predstavnicima stambenih zgrada došlo se do zaključka da su najčešći problemi u zgradama ravni krovovi koji prokišnjavaju, kao i dotrajali liftovi.
Izvor: Opština Knjaževac
Foto: Opština Knjaževac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *