Evo ko će i koliko para dobiti do kraja godine

Siniša Mali, inistar finansija izjavio je da je juče isplaćena četvrta rata sektorske pomoći za auto-prevoznike, za šta je država opredelila približno 433 miliona dinara.

Novac su dobila 633 privredna subjekta, koja imaju 6.139 licenciranih, registrovanih autobusa i ispunila su uslove za dobijanje ove vrste podrške. Auto-prevoznici dobijaju 600 evra po autobusu u periodu od šest meseci, odnosno još i krajem avgusta i krajem septembra.

Mali je istakao da država želi da pomogne svima kojima je to potrebno, pa će tako 16. avgusta po drugi put, u okviru trećeg paketa, biti isplaćena puna minimalna zarada za ugostitelje, turističke agencije, licencirane turističke vodiče i pratioce, kao i hotele, odmarališta i rentakar agencije.

Takođe, u petak, 6. avgusta, planirana je isplata jednokratne novčane podrške u visini od po 90.000 dinara neto za ukupno 777 članova razvrstanih u osam udruženja kojima prošle godine nije isplaćena takva pomoć, naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, ta mera se odnosi na one koji imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi, a tu spadaju samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa.

U septembru će biti isplaćena i pomoć u visini od po 50 evra za najstarije sugrađane, dok će u novembru biti isplata 30 evra za punoletne građane, koji su i u maju dobili po 30 evra. Zatim će u decembru svi punoletni građani dobiti dodatnih 20 evra. To znači da će penzioneri do kraja godine od države dobiti ukupno 100 evra, a ostali punoletni građani po 50 evra.

 

 

Izvor: knjazevackahronika.rs

Foto: knjazevackahronika.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *