U KNJAŽEVCU OBELEŽEN DAN OPŠTINE

Lokalna samouprava obeležila je 17. maj dan kada je pre 188 godina Knjaževac konačno oslobođen turskog ropstva i prisjedinjen Srbiji, postavši sastavni deo njene teritorije.
Pandemija virisa korona uticala je da Dan opštine bude obeležen skromnije, bez uobičajne svečane atmosfere, mnogobrojnih manifestacija, ali opet svečarski i u duhu aktuelnog trenutka.
Svečana sednica Skupštine opštine je prilika da se podsetimo šta je urađeno između dva praznika, rekao je otvarajaući sednicu predsednik Skupštine opštine Marko Stojanović i podsetio na važne činjenice iz istorije našeg kraja.
Knjaževac je jedna od najstarijih varoši u Srbiji. Bogate istorije, kulture, tradicije, a nadasve dobrih ljudi. U teškim vremenima, kakva su ova koja živimo, na tradiciji predaka, gradimo bolju budućnost za sve žitelje opštine na krajnjem istoku Srbije, kazao je predsednik opštine Milan Đokić i dodao da je za nama godina koju su obeležili pandemija i bitka za zdravlje, a pred nama godina velikih investicija u kojoj ćemo realizovati velike poslove i projekte koji će doneti napredak u mnogim oblastima.
Dan opštine je prilika da se istaknu rezultati koje su Knjaževčani, ali i kompanije postigli zahvaljujući svom radu. Ovom prilikom uručene su majske nagrade i zahvalnice.
Majske nagrade dobili su Zdravstveni centar Knjaževac za požrtvovani i mukotrpni rad u sprečavanju širenja korona virusa i pružanja zdravstvene nege svim stanovnicima naše opštine. Dr Nikola Milenković knjaževački epidemiolog koji je mnogim Knjaževčanima ličnim angažovanjem i požrtvovanošću pomogao u lečenju covida-19. Policijska stanica Knjaževac za izuzetnu saradnju u vanrednim situacijama, borbi protiv korona virusa i spašavanju nestalih. Snežana Nikolić posthumno za veliki doprinos i požrtvovani rad, potpunu posvećenost za poboljšanje uslova i kvaliteta života socijalno ugroenih građana, kao i za sveopšti razvoj socijalne strategije opštine Knjaževac. Vladica Petrović posthumno za uspešnu realizaciju prekograničnog Interreg IPA CBC projekta sa Republikom Bugarskom, te je u Knjaževcu formiran dijagnostički centar za mlade naraštaje.
Dodeljene su i zahvalnice za pomoć stanovnicima opštine Knjaževac u borbi protiv kovida-19 brojnim kompanijama, preduzećima, volonterima.
U ime nagrađenih zahvalio je dr Ivica Rakić, v.d. direktora Zdravstvenog centra Knjaževac koji je rekao da medicinski radnici svakodnevno brinu o zdravlju stanovnika opštine i pozvao sve ljude da se vakcinišu kako bi se život vratio u normalne tokove.
U okviru obeležavanja Dana opštine Knjaževac otvorena je nova muzejska postavka u donjoj etaži Muzeja grada u kući Ace Stanojevića
Izvor: timocka rec
Foto: timocka rec

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *