PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA MOSTU PREKO REKE SAVE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na mostu preko reke Save, drugoj deonici auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica. On je, nakon razgovora sa izvođačima, izjavio da će auto-put Ruma – Šabac biti završen za dve i po godine i da će se od Beograda do Šapca stizati za manje od 40 minuta.

 

„Srbija će biti umrežna auto-putevima i brzim saobraćajnicama i biće potpuno drugačija zemlja. Do kraja 2025. godine Srbija će biti neprepoznatljiva u odnosu na ono od pre neku godinu“, rekao je predsednik Vučić i dodao da smo napravili novi „krvotok“ za našu zemlju koja će brže i bolje da funkcioniše.
Predsednik Vučić je dobio obećanje od izvođača, azerbejdžanske kompanije Azvirt, da će auto-put od Rume do Šapca biti završen do kraja septembra ili početka oktobra 2023. godine, a brza saobraćajnica od Šapca do Loznice do kraja oktobra 2024. godine.
Izvođač je skratio rokove za godinu i tri meseca, što je velika stvar“, dodao je on i istakao da Azvirt dobro radi i da je zadovoljan kako se odvijaju radovi na izgradnji novog mosta, te da je jako važno da se što pre završi taj putni pravac.
„To će biti drugi drumski most za Šapčane i od ogromnog je značaja za celu Mačvu, Kolubaru, Srem, Beograd i južnu Bačku. Auto-puteve gradimo kako bi građani imali od toga korist. To je ono što ostaje iza nas i niko to ne može da sruši. Ovo je velika stvar i govori o snazi Srbije danas“, naglasio je predsednik Vučić i izrazio nadu da će građani Srbije znati da poštuju rad i trud na izgradnji infrastrukturnih projekata u zemlji.
Čitava saobraćajnica od Rume do Loznice biće duga 77 kilometara, i imaće veliki značaj za razvoj privrede ovog dela Srbije. Na ovu saobraćajnicu nadovezivaće se auto-put od Novog Sada preko Fruške gore do Rume dug 45,4 kilometra, tako da će najveći grad u Vojvodini imati najbržu drumsku vezu sa zapadnom Srbijom i Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.
Izvor: predsednik.rs
Foto: predsednik.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *