MUZEJ KRAJINE U POSETI BOLJEVCU

Posetioci Kulturno-obrazovnog centra u Boljevcu uživali su minulog utorka u kreativnoj radionici, predstavljanju izdanja muzeja i izložbe, kao i monodrami o životu i ljubavi Stevana i Marije Mokranjac.

Oko dvadesetak dece učestvovalo je u kreativnoj radionici pod nazivom „Pozdrav iz Boljevca“, koje su pripremile kustos pedagog Sanja Radosavljević i muzejski vodič Vesna Janjić. Učesnicima radionice predstavljen je način nastanka razglednice nakon čega su napravili i popunili svoje razglednice sa motivima iz svog rodnog grada, kao i motivima inspirisanim izložbom „Muzejska zaostavština Stevana Mokranjca“. Ova izložba kao i promocija publikacije,autora Ivice Trajkovića, direktora Muzeja Krajine i Sanje Radosavljević, kustosa pedagoga privukla je pažnju boljevačke publike.

FOTO: MUZEJ KRAJINA NEGOTIN

Program je završen izvođenjem monodrame „Ja ću tebi ljuba biti“, autorke Sanje Radosavljević uz više nego uspešnu glumu glumice Ljiljane Jakšić. Tema muzejskog tetara Muzeja Krajine koji je obišao više gradova u Srbiji je ženska priča u formi ispovesti, bazirana na intimnoj korespondenciji između Marije i Stevana Mokranjca, koja oslikava i jedno vreme, običaje, verovanja, odnose u tradicionalnoj srpskoj porodici s kraja 19. i prvih decenija 20. veka.

FOTO: MUZEJ KRAJINA NEGOTIN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *