NEGOTINSKE PRIČE: 3. NEGOTINSKA BUĆKA

Minulog vikenda na Kusjaku kod Negotina, u organizaciji Udruženja gradjana SUPA, održana je treća Negotinska bućka koja je okupila zaljubljenike u lovu soma na bućku, ali najmladje koji su se okušali u pecanju, one malo straije koji su se takmičili u odborci na pesku, boćanju, pripremanju riblje čorbe ali i ljubitelje muzike koje su zabavljali di dzejevi, Baga bind bend i Žirado kavaljeri. Zahvaljujući entuzijazmu članova ovog udruženja ali i Opštini Negotin koja je podržala realizaciju njihovog projekta, u okviru Negotinskog leta, kupalište na Kusjaku je opremljeno potrebnim mobilijarom a manifestacija je privukla veliki broj učesnika koje su bodrili prijatelji, poznanici kaoi  i zainteresovani građani koji su prethodna tri dana odlučili da borave na reci Dunav.

-Prezadovoljni smo. Program je bio fenomenalan. Lov na soma je bio odličan. 19 prijavljenih ekipa upecalo je oko 91 kg ribe. Naše udruženje je ove godine postavilo deset suncobrana na Kusjaku, tuš I česmu i trudimo se da i dalje radimo ono što je svima nama, koji volimo Dunav, potrebno kao i za one koji će ga zavoleti. Trudimo se, pišemo projekte. Mi smo jedna dobra ekipa, bez toga ništa ne bi moglo da bude  – kaže Davor Rajić, predsednik UG SUPA.

Glavno takmičenje održano je u nedelju kada je u ranim jutarnjim satima 19 ekipa iz Tekije, Knjaževca, Zaječara, Mihajlovca i Negotina isplovilo u nadi da će uspeti da bućkom ulove najveće primerke soma. Pobedila je najstarija ekipa koju su činili  iskusni ribolovci Veljko Stojisavljević  i Nenad Rajić čiji je ulov težio 11 kg  I 850 grama ribe.

-Mi već dugo godina, oko 20 lovimo zajedno na ovom terenu. Poznajemo teren, poznajemo i bućku. Družimo se i uživamo u ribolovu. Glista i rovac su glavni mamac kao i rečna školjka.- otkrivaju male tajne uspešnog ribolova  Veljko i Nenad,  pobednički dvojac koji je i očekivao pobedu nakon prošlogodišnjeg osvojenog trećeg mesta na ovom takmičenju. Drugo mesto su osvojili Lazar I Dejan Popović sa ulovljenih nešto preko 11 kilogramna dok su treće mesto zauzeli sa ulovljenih 10,7 kg Dejan Vladović I Vladimir Nikolić.

Najmlađa učesnica  takmičenja u pecanju štapom na plovak u organizaciji Opštinskog udruženja ribolovaca “Timok” Dajana Barbojević iz Radujevca , osvojila je prvo mesto, zasluženi pehar i zlatnu medalju za upecanih 464 grama ribe sa samo četiri godine. Drugu nagradu dobila je Staša Živadinović sa 401 gr a treću Mia Popović koj je ulovila 300 grama manje. U konkurenciji dečaka prvo mesto je osvojio Aleksa Gogović za ulov od 686 gr, slede Saša Gogović I Dejan Barbojević.

Za najbolju ekipu u odbojci na pesku proglašena je ekipa “Odbojkaši odbojke”. Drugo mesto osvojila je ekipa “Baksuzna trojka” a treće “Laki”. U boćanju se najbolje pokazala ekipa “Rančeri”, odmah za njima je Ekipa, a treće mesto je zauzela ekipa “Lock Stok and barell”.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *