MINISTAR TOMISLAV MOMIROVIĆ OBIŠAO RADOVE U RTKOVU

U okviru realizacije projekta Čista Srbija ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Rtkovo. To je jedna od šest lokacija u opštini Kladovo koja će dobiti 41 kilometar nove kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda po jedno u prigradskom naselju Kostol i u MZ Podvrška.

Na lokaciji u Rtkovu postavljeno je 270 metara cevi prečnika 250 milimetara od planiranih 6460 metara na pet slivova i sagrađeno je 13 šahti. Radovi se odvijaju po planu, rekao je ministar Momirović i dodao da je u okviru projekta „Čista Srbija“ najveće gradilište u opštini Kladovo. On je naglasio da je zadovoljan jer se tom investicijom u opštini Kladovo stvaraju bolji uslovi za život svih građana.

Država se zalaže za ravnomerni razvoj svakog dela Srbije i to je naš zamajac koji nas vodi u bolju budućnost – istakao je Momirović.

U okviru realizacije projekta „Čista Srbija“ u opštini Kladovo trenutno se osim u Rtkovu radi na još dve lokacije. U Korbovu je postavljeno 1400 metara kanalizacione mreže i sagrađene su 44 šahte, dok je u Velikoj Vrbici urađeno blizu 1700 metara fekalne kanalizacije i sagrađeno 68 šahti.

Reč je o kapitalnoj investiciji koju opština Kladovo bez pomoći države ne bi mogla sama da realizuje – ponovio je Saša Nikolić predsednik Privremenog organa opštine Kladovo. On je podsetio da će novu kanalizaciju u opštini Kladovo osim meštana Rtkova, Korbova i Velike Vrbice dobiti i stanovnici prigradskog naselja Rit, kao i stanari u delu Brze Palanke, dok će nova kanalizacja dužine 11 kilometara biti sagrađena u naselju Podvrška. Meštanima Rtkova za njih oko 1000 koliko ih živi u blizu 400 domaćinstava nedostatak kanalizacije zadavo je brojne probleme, pa se nadaju da će se nakon završetka radova rešiti decenijskih muka.

To je veoma važno za selo iz koga polovina meštana živi i radi daleko od rodnog kraja, rekao je meštanin Ljubiša Paporović. Na određenim lokacijama gradiće se i pumpne stanice čiji broj je sadržan u glavnom projektu.

Investiciju u novu kanalizacionu mrežu u okviru projekta „Čista Srbija“ sa 21,3 miliona evra finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

 

Izvor: kladovo.org.rs

Foto: kladovo.org.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *