PREDNOSTI KORIŠĆENJA APLIKACIJE MCOBISS

U Narodnoj biblioteci “Dositej Novaković” u Negotinu prethodnih dana na odeljenju za odrasle učenicima negotinskih srednjih škola predstavljena je aplikacija mCOBISS i prednostima korišćenja elektronske bibliotečke baze.
– Aplikacija  mCobiss  može se besplatno preuzeti u „Play” prodavnici, a ona članovima Biblioteke  omogućava, preko mobilnih telefona i tableta,  pretraživanje građe, prijem obaveštenja, pregled pozajmljene građe, produženje roka pozajmice, rezervaciju građe. Takođe, korisnici mogu da izrade sopstveni spisak omiljenih knjiga (moja polica), da dobiju prikaz lokacije biblioteke na karti i smernice za put do biblioteke, očitavaju ISBN i ISSN bar-kodove, da dobiju informacije o drugim bibliotekama. – istakla je Suzana Sirotović, direktorka negotinske biblioteke.
FOTO: NARODNA BIBLIOTEKA DOSITEJ NOVAKOVIĆ NEGOTIN
Aplikaciju mCOBISS na mobilnim telefonima koji imaju android operativni system mogu koristiti članovi biblioteke i na taj način olakšati izbor štiva za čitanje ali i pregled bibliotečke građe koja im je potrebna za izradu seminara i drugih radova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *