MUSTRE IZLOŽILE RADOVE SA RADIONICA

Udruženje „Mustre“ iz Negotina koje okuplja vredne Negotinke koje se bave izradom suvenira i unikatnih ručnih radova, svoje znanje nesebično su prenele zainteresovanim polaznicama kreativne radionice koje je udruženje organizovalo ovog leta.
FOTO: UDRUŽENJE MUSTRE NEGOTIN
– Deo projekta ,,Edukativne i kreativne radionice starih i umetničkih zanata i domaće radinosti, koji je namenjen odraslima završen je Izložbom rukotvorina koje su nastale u okviru  radionica tokom letnjih meseci. Učesnici projekta usvojili su znanja i veštine za izradu predmeta korišćenjem tehnika starih zanata (šivenje, pletenje i heklanje) ali i savremenih umetničkih zanata kao što je ukrašavanje predmeta dekupaž tehnikom za koju je bilo i najviše interesovanja.- rekla nam je Sandra Alavuk iz Udruženja „Mustre“.
Članice Udruženja „Mustre“  vredno rade i prenose svoja znanja, kako bi stare zanate i rukotvorine sačuvale od zaborava ali i zainteresovale mlade i nezaposlene da možda u ovom poslu nađu i izvor prihoda.
– Cilj ovog projekta je da se građani, a posebno mladi i nezaposleni, upoznaju sa mogućnostima koje pružaja bavljenje zanatima i rukotvorinama u smislu poboljšanja ekonomskog statusa ali i kvalitetno provedenog slobodnog vremena- zaključila je Alavuk.
Pored  upravo završene edukativne radionice starih i umetničkih zanata i domaće radinosti namenjene odraslima, ovo kreativno udruženje nastavlja realizaciju drugog dela projekta koji uključuje i rad sa decom. Kreativne radionice namenjene deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta su u toku i trajaće do kraja godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *