IN MEMORIAM: MILAN MLADENOVIĆ /1989-2023.

Milan Mladenović, pripadnik Vatrogasno – spasilačkog odeljenja u Negotinu i vođa Spasilačkog tima za spasavanje iz ruševina Odeljenja za vanredne situacije u Boru sahranjen je danas na negotinskom groblju. Mladenović je tragično preminuo u sredu 16. avgusta u večernjim časovima.
Na poslednji počinak ispratili su ga njegovi najmiliji, kao i brojne kolege vatrogasci iz Negotina, Borskog okruga i regiona, predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Jabukovac, Popovac i Negotin, MUP-a, Granične policije, Uprave sektora za vanredne situacije, prijatelji, komšije i sugradjani.
Mladenović Milan rođen je 10.06.1989. godine u Negotinu. U svom rodnom gradu završio je Osnovnu školu „Branko Radičević“ i Tehničku školu.
Kao vatrogasac spasilac-vozač u Vatrogasno spasilačkom odeljenju u Negotinu zaposlio se 2013. godine. Od 2015. godine postaje član specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Odeljenja za vanredne situacije u Boru, a 2020. godine vođa tima za spasavanje iz ruševina Odeljenja za vanredne situacije u Boru
Pored brojnih završenih kurseva, obuka i vežbi u Srbiji, učestvovao je na dve međunarodne obuke. Godine 2016. kao vatrogasac spasilac učestvovao je na međunarodnoj obuci „ Zaštita i spasavanje prilikom požara“ u Sankt Peterburgu u Rusiji. Kao jedini predstavnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije 2021. godine učestvovao je kao vođa tima na međunarodnoj obuci spasavanje iz pećina i jama jugozapadnog Balkana u Sežani u Sloveniji. Nakon razornog zemljotresa u Turskoj koji se dogodio 06.02.2023. godine od 7. februara učestvovao je u međunarodnoj akciji spasavanja ugroženog stanovništva, kao pripadnik srpskog specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Odeljenja za vanredne situacije u Boru i danonoćno pomagao u spašavanju ljudi i raščićavanju ruševina nakon razornog zemljotresa. Zbog iskazane hrabrosti Opština Negotin je Mladenovića ove godine nagradila Majskom nagradom.
Biće upamćen kao izuzetno hrabar, human, požrtvovan i dobar čovek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *