LETNJE RADIONICE UDRUŽENJA „MUSTRE“

LETNJE RADIONICE UDRUŽENJA „MUSTRE“

Članice Udruženja starih umetničkih zanata i domaće radinosti “Mustre” iz Negotina vredno će raditi i u vrelim letnjim danima. U okviru manifestacije Negotinsko leto 2023, organizovaće kreativne radionice namenjene deci i odraslima želeći da prenesu svoje znanje vezano za stare zanate ali i izradu raznih dekorativnih predmeta.

-Naše radionice su bile uspešne i drago mi je što je ove godine veći odziv i starijih jer prošle godine su deca pokazala više interesovanja. Ovo je dobar znak i nadam se da će iz godine u godinu biti sve bolje. Zahvaljujem se Opštini Negotin koja je prepoznala dobru ideju i podržala edukaciju mladih i odraslih u starim i umetničkim zanatima.- rekla je Sandra Alavuk iz Udruženja Mustre.

Počev od jula, naši sugrađani ukrašavaće predmeta dekupaž tehnikom, a tokom avgusta biće u prilici da nauče da pletu, heklaju i šiju. Broj polaznika za jul je obezbeđen dok za avgust ima još nekoliko mesta. Udruženje „Mustre“ planira da organizuje četiri kreativne radionice za decu, uz podršku i Eliksir fondacije koja prati rad članica koje nesebično žele da svoje znanje prenesu i mlađim generacijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *