RARIS ORGANIZOVAO PREZENTACIJU O NEGOTINSKOJ TURISTIČKOJ PONUDI

U okviru multi projekta koji se finansira sredstvima Evropske unije i Vlade Savezne Republike Nemačke uz podršku Agencije za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru projekta EU za kulturno nasleđe i turizam, u Beogradu je u organizaciji Regionalne agencije RARIS predstavljena turistička ponuda opštine Negotin.

Predstavnike Turističke organizacije Srbije, Nacionalne asocijacije turističkih agencija i ostali institucija i udruženja pozdravio predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, koji je naglasio da je turistički potencijal Negotinske Krajine veliki i da je raznolikost sadržaja koji čine bogato kulturno- istorijsko nasleđe, prelepu prirodu, gastro i vinski turizam, sakralni objekti, crkve i manastiri, Dunav, lovni i ribolovni turizam, biciklističke rute dobar razlog za posetu Negotinu i okolini.

– Opština Negotin je po površini na kojoj se prostire peta u Srbiji, i ističe se zanimljivim položajem na tromeđi naše zemlje, Rumunije i Bugarske. Poslednjih godina naša zemlja vredno radi na unapređenju turizma, imajući u vidu prednosti koje ova razvojna grana pruža, i naše opredeljenje je učiniti negotinske turističke lokalitete atraktivnijim i vidljivijim. Naša država je prethodnih godina obnovila nekoliko važnih putnih deonica koje su važne kako građanima naše opštine tako i turistima koji žele da posete Negotin i okolinu – rekao je Veličković.

O turističkom bogatstvu istočne Srbije i opštine Negotin govorili su zamenik direktora TOS-a Vesna Zlatić kao i direktor Srpske asocijacije turističkih agencija. Prisutni su mogli bliže da upoznaju turističke prednosti Negotinske Krajine, u prezentaciji koja je obilovala turističkim lokalitetima, muzejima, vinskim podrumima u Rajcu i Rogljevu, savremenim vinarijama, verskim objekatima, seoskim turističkim domaćinstavima, manifestacijama…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *