NAJVAŽNIJE ODLUKE SA POSLEDNJE SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin, razmatran je i utvrđen predlog Programa kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji opštine Negotin koji definiše ciljeve i mere koje će se sprovoditi u pogledu kontrole i smanjenja broja napuštenih životinja.

Danas su utvrđeni i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja sa finansijskim planom Javnog preduzeća „Bogovina“ Bor za 2023. godinu i Program korišćenja i raspoređivanja sredstava subvenicija za 2023. godinu Opštine Negotin, u ukupnom iznosu od 13 miliona dinara (dva miliona za nabavku parkovskih klupi, milion dinara za nabavku novih kanti i 10 miliona dinara za refundiranje troškova zarada radnika Službe zoohigijena). Na današnjoj sednici članovi Opštinskog veća odlučivali su o predlozima rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole „ Momčilo Ranković“ u Rajcu, otuđenju građevinskog zemljišta u K.O Negotinna katastarskim parcelama 5012/8,5012/9,5012/10,12265 i 12783 i izmeni Rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje konesije za linijski prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Negotin.

Većnici su na kraju sednice doneli i zaključke o sprovođenju javne rasprave o predlogu Nikolić-Mlakar Draginje i Stojanović Desanke iz Negotina, da se u K.O. Negotin ukine nekategorisani put na K.P. br. 11674 i kupe neposrednom pogodbom ostalo zemljište i izdajanju sredstava Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini u Negotinu, u iznosu od 99.910,00 dinara za kupovinu svetosavskih paketića za učesnike Svetosavske akademije.

Izvor: Opština Negotin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *