OPŠTINA NEGOTIN RASPISALA KONKURS ZA SOLARNE PANELE

 

Opština Negotin je danas raspisala Javni konkurs za dodelu bespovrstnih sredstava za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Negotin putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote. po Javnom pozivu Uprave za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti JP 1/22.

Predmet finansiranja obuhvata nabavku i ugradnju solarnih panela, invertera i prateće instalacije za porodične kuće za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije, i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem, ugradnju elektronski regulisanih cirkulacionih pumpi za porodične kuće i opremanje sistema grejanja sa uređajima za regulaciju i merenje predate količine toplote objektu (kalorimetri, delitelji toplote, balans ventili) za stanove.

Domaćinstava(za porodične kuće i stanove) ne mogu da konkurišu za više od jedne mere energetske efikasnosti iz ovog odeljka.

Ukupna sredstva koje su obezbedili Opština Negotin i Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti Republike Srbije iznose 1.000.000,00, od čega je 500.000,00 dinara opredelila opština Negotin, a 500.000,00 dinara Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti Republike Srbije.

Konkurs je otvoren do 23. decembra.

Više na linku:
http://negotin.rs/ads-javni-konkurs-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-domacinstvima-za-energetsku-sanaciju-porodicnih-kuca-i-stanova-na-teritoriji-opstine-negotin-putem-ugradnje-solarnih-panela-681.htm

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *