MIHOLJSKI SUSRETI SELA 2022

Manifestacija „Miholjski susreti sela 2022“ biće održana u nedelju 27. novembra u Jabukovcu uz učešće desetak kulturno-umetničkih društava iz opštine Negotin. Programom je predviđeno da već u 8 časova počne sveta liturgija u jabukovačkoj crkvi „Vaznesenja Gospodnjeg“. U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ od 10 časova biće priređena svečanost otvaranja manifestacije kojoj će učestvovati Hor Hrama „Svete Trojice“ iz Negotina i učenici jabukovaćke škole. Tokom dana biće organizovana pastirska i sportska nadmetanja i utakmica između FK „Polet“ iz Jabukovca i FK „Branik“ iz Štubika. U popodnevnim časovima predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije, Rodoljub Živadinović prirediće predavanje o mogućim načinima borbe protiv promena u pčelarstvu.

U okviru „Miholjskih susreta sela“ u Jabukovcu će biti otvorena i izložba narodne nošnje, starih zanata, hrane, meda i lekovitog bilja a od 19 časova uslediće kulturno-umetnički program.

Miholjski susreti sela 2022 organizuju se uz podršku Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije i Opštine Negotin. Suorganizator manifestacije je Dom kulture „Stevan Mokranjac“ iz Negotina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *