SIKOLE SE SPREMA ZA ČUČUK STANINE DANE

Posle dvogodišnje pauze koja je usledila zbog pandemije korona virusa, u Sikolu se sa radošću pripremaju za jubilarne, dvadesete po redu, dane posvećene heroini iz Sikola, čuvenoj Čučuk Stani. 20. „Čučuk Stanini dani“ koji se odvijaju uz podršku Opštine Negotin biće održani u ponedeljak 8. avgusta od 14 sati.

Organizatori Kulturno-umetničko društvo „Čučuk Stana“ i Mesna zajednica Sikole, za učesnike manifestacije KUD „Branko Olar“ iz borske Slatine, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, GKUD „Velimir Markičević“ iz Majdanpeka, KUD „Izvor Lovci“ iz Lovaca, KUD „Vrelo Šarkamen“, KUD „Radislav Nikčević“ iz Miloševa kod Jagodine, KUD „Leskovo“ iz Leskova,“ pripremili su raznovrstan i bogat program.

Za goste manifestacije od 14 sati je predviđen obilazak atrakcije, obližnjeg drvenog ZOO vrta. Od 15 sati počeće sportska nadmetanja a izloženi ćilimi i druge rukotvorine moći će da se razgledaju od 17 sati.

U kulturno- umetničkom programu nastupiće gostujuća kulturno-umetnička društava kao i domaćini. Organizatori su za učesnike pripremili i takmičenja u ručnom predenju vune, izboru najoriginalnije nošnje i najlepše pastirice.

Posle programa i proglašenja pobednika u centru Sikola uslediće opštenarodno veselje.

Dobro došli u Sikole!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *