ODRŽAN ŠESTI VRMDžA FEST

Iako vremenske prilike nisu išle na ruku organizatorima festivala „Vrmdža“ festival je održan minulog vikenda. Za učešće na ovogodišnjem festivalu stiglo je sedamdesetak prijava od kojih je 29 ostvarenja ušlo u uži izbor i žiriranje. Specijalno priznanje za očuvanje prirodnih lepota Srbije dobio je mr Danilo Petrović, profesor biologije u penziji za film „Negotinske pivnice“ u produkciji Ekološkog udruženja „Badem“ iz Negotina.

Ove godine su prvi put Gran-pri festivala dobila dva filma Predrag Todorović za film „Krošnjaˮ u produkciji TV Centar „Svilajnacˮ i Dragoslav Gogić za film „Između pokreta i sportaˮ u produkciji RTS. Nagradu za najbolji turistički TV film dobila Vanja Mijalkov za film „Mumulj rađanje umetnostiˮ u produkciji „Televizije Pirotˮ dok je u kategoriji turističkih filmova, nagrađena Aleksandra Mladenović ispred Ustanove kulture „Remezijana” iz Bele Palanke za film „Tamo gde je sve po tvomˮ u produkciji Orlovlet iz Niša. Za najbolji ekološki film proglašen je film „Tri dana do slobodeˮ autora Milica Alavanja. u produkciji „Vojvođanske zelene inicijativeˮ Novi Sad a za najbolji ekološki TV film. film Nemanje Stankovića „Crna tačka Evropeˮ. Priznanje „Petar Lalović“ za naročit podizanju ekološke svesti na filmu pripalo je filmskom i pozorišnom reditelju, scenaristi i književniku Ratku Orozoviću.

Organizator Vrmdža festa je Lokalna akciona grupa „Rtanjˮ, partner Forum Artistikum iz Niša. Festival su podržali Mesne zajednica Vrmdža , Opština Sokobanja i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.