SOKOBANJA„Napredakˮ: Za neke poslove čekamo lepše vreme, za neke nismo nadležni

Poneki sunčan dan i povoljnije vremenske prilike, tokom ovog i prošlog meseca, stvorile su uslove da preduzeće „Napredakˮ završi neke od redovnih poslova, ali i da sanira u međuvremenu nastale kvarove. Ipak, neke aktivnosti moraće da sačekaju još neko vreme jer zahtevaju višu temperaturu. Takav je slučaj sa Njegoševom ulicom u kojoj su radovi krenuli decembra prošle godine. Iako stanovnici ove ulice postaju nestrpljivi, direktorka Ana Veljković objašnjava da nastavak radova ne zavisi od njih i da ekipe spremno čekaju lepše vreme da bi odmah nastavile sa radovima.

– Mi smo započeli sa tim aktivnostima u decembru jer je došlo do pucanja azbestne cevi. U nekoliko dana imali smo više pucanja cevi. Takvu aktivnost ne bismo sproveli u nepovoljnim vremenskim uslovima da nije moralo tako. Naše ekipe su taman izašle, sanirale kvar na jednom mestu, onda se dešavalo pucanje nekoliko metara naviše i naniže. Shvatili smo da takvom popravkom tih manjih kvarova ne možemo da rešimo problem. Onda smo pristupili zameni većeg dela, odnosno nabavili smo materijal, ali dok je vreme dozvoljavalo i dok smo mogli radili smo sanaciju tog kvara. Takođe, smo imali problem jer nam je ekipa bila bolesna od kovida, tako da smo praktično dve nedelje bili bez ekipe koja bi mogla da sanira te karove. Sugrađani su nas često zvali i pitali zbog čega se radovi ne nastavljaju, ali to je proces takozvanog elektro varenja gde je neophodna temperatura iznad osam stepeni da bi taj posao mogao da se završi na pravilni način – objašnjava direktorka.

JKP Napredak

Naša sagovornica ističe i da će uskoro biti završeno postavljanje priključaka u Bata Noletovoj ulici, kao i sanacija kvara u blizini nekadašnjeg 14. Avgusta. Navela je i koje su poslove do sada završili.

– U međuvremenu svaki lep trenutak, svaki sunčan dan, naše ekipe su iskoristile tako što su, u okviru redovnog programa održavanja atmosferske i kišne kanalizacije, očistile rešetke u ulicama Vojvode Mišića, Sportskoj, Kneza Miloša, Miloša Crnjanskog, Vojvode Putnika sa odvozom nanosa u velikim kontejnerima jer je tu bilo dosta peska, rizle, blata… Pristupilo se popravci kvarova u Omladinskoj ulici, Vojvode Putnika, Sportskoj, Dositejevoj, Milutina Pejovića, Đorđa Novakovića i zameni i varenju rešetki za kišnu kanalizaciju, takođe u ulici Miloša Crnjanskog – kaže direktorka Veljković.

JKP Napredak

Po njenim rečima, sugrađani im često zameraju neobavljanje poslova za koje nisu nadležni. Neke obaveze više nisu na spisku preduzeća „Napredakˮ, kako nam pojašnjava, kao na primer održavanje česmi na izletištima.

– U programu održavanja su samo gradske česme. Dakle, one koje se nalaze u centralnom gradskom parku, na Banjici, kod Vrela, parka Borići, kod crkve… A sva ta izvorišta na izletištima, poput Šopura, ne spadaju u domen gradskog vodosnabdevanja i nisu u našoj nadležnosti, kao ni košenje izletišta. To je u nekom ranijem periodu pripadalo JKP ‘Napretku’, mi sada imamo program održavanja fontana i gradskih česmi – kaže direktorka.

Izletište Šopur

Ona je uputila apel sugrađanima da se telefonom, mejlom ili lično u prostorijama „Napretkaˮ informišu o poslovima za koje je nadležno ovo preduzeće i da ih istovremeno obaveste o nastalim kvarovima.

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *