RADOVI U DOMU KULTURE „STEVAN MOKRANJAC“

Projekat Opštine Negotin pod nazivom „Da nas prati dobar glas 2“ koji je u okviru konkursa „Gradovi u fokusu 2021“ podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije u Domu kulture je realizovan postavljanjem drvenog portala na južnom fasadnom zidu i rekonstrukcijom toaleta. Ministarstvo kulture je projekat koji sadrži i zamenu stolarije na Upravnoj zgradi Muzeja Krajine podržali sa pet miliona dinara.

„Već tri godine prolazimo sa našim projektima iz oblasti kulture, tako da ćemo nastaviti sa apliciranjem i pisanjem projekata kod Ministarstva kulture. Dosta toga smo uradili i uložili u naše ustanove kulture kako iz lokalnog budžeta ali i uz podršku ministarstva. U Domu kulture smo zamenili drveni portal sa druge strane ulaznih vrata i rekonstruisali toalete. Vrednost radova je iznosila tri miliona dinara. Ovaj projekat ćemo privesti kraju kada se na Upravnoj zgradi Muzeja Krajine bude postavila nova stolarija koja je u pripremi i očekujemo da se i to završi u narednih dvadesetak dana.“ izjavio je predsednik Veličković i zahvalio Ministarstvu kulture i informisanja na podršci.

Projekat „Da nas prati dobar glas 2” ima za cilj unapređenje uslova za dalji razvoj kulture i umetnosti kroz unapređenje tehničkih uslova u Upravnoj zgradi Muzeja Krajine, poboljšanje uslova za digitalizaciju u ustanovama kulture i promociju kulturnog nasleđa, tehničkih i higijenskih uslova Doma kulture u Negotinu, čime doprinosi poboljšavanju opštih uslova funkcionisanja ustanova kulture uz poseban akcenat na očuvanju objekata i povećanju energetske efikanosti.

„ Koliko je bilo problema sa brigom o zdravlju ljudi u godini korone pa i ove godine, ustanova kulture koja svakako slovi za jednu od reprezentativnijih na prostoru istočne Srbije, je uspela da uknjiži dobar bilans u smislu radova koji se odnose na infrastrukturno poboljšanje uslova rada. Pre svega smo na umu imali korisnike naših usluga a to je publika koja dolazi, ne samo na programe u organizaciji Doma kulture, nego na sve programe koje organizuju udruženja, institucije kulture i obrazovne. Mi smo posle tri decenije dobili novu scenu, pod bine koji je sada ojačan i deluje doista reprezentativno, a to smo imali prilike da vidimo sada tokom festivala i posebno pozorišne predstave koja je ovde igrana pred velikim brojem ljubitelja pozorišne umetnosti.“ rekla je Jovanka Stanojević-Stefanović, direktor Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Zamena stolarije na Upravnoj zgradi Muzeja Krajine biće realizovana do kraja oktobra, čime će će privesti kraju i realizacija projekta „ Da nas prati dobar glas 2“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *