ZAVRŠENI LETNJI BESPLATNI IZLETI

U organizaciji Turističke organizacije Negotin, u okviru manifestacije Negotinsko leto 2021, u cilju promocije turističkih lokaliteta u našoj opštini po prvi put je organizovano više besplatnih izleta. Niz letnjih izleta završen je obilaskom Rajske prerasti Zamne koju je u nedelju posetilo oko tridesetak zainteresovanih građana.


Foto: TOON

Posetioci su u pratnji vodiča prvo obišli vidikovac sa koga se pruža lep pogled na prerast Zamne koju su potom obišli i seosko turističko domaćinstvo porodice Badejević.


Foto: TOON

Tunelska pećina Prerast u kanjonu Zamne koja se nalazi na istočnoj strani Deli Jovana, na reci Zamni, stavljena je pod zaštitu kao Spomenik prirode “Tunelska pećina Prerast u kanjonu Zamne”, i svrstana je u I kategoriju zaštićenog područja od međunarodnog i nacionalnog odnosno izuzetnog značaja.Rajska prerast iz dana u dan postaje sve popularnija lokalna turiustička destinacija koju obilaze ljubitelji netaknute prirode. U okviru Negotinskog leta zainteresovani građani su mogli da uz besplatan prevoz i vodiča obiđu Mokranjske stene, Rogljevačke i Rajačke pivnice, Stevanske livade i Deli Jovan, Vrelo u Šarkamenu, Vratnu i prerast Zamne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *