SVEČANO OTVARANjE FABRIKE KOMPANIJE CONTINENTAL AUTOMOTIV SRBIJ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike kompanije Continental Automotiv Srbija. Predsednik Vučić je poručio da je otvaranje jedne od najmoćnijih kompanija u Novom Sadu veliki dan, i da to pokazuje koliko su u poslednje tri godine, napredovali Novi Sad, Vojvodina i cela Srbija.

 

 

“Ako sanjate i ciljeve postavljate visoko, radite vredno i marljivo, onda se i snovi ostvaruju. Danas je veliki dan za Srbiju! Beskrajno sam srećan i ponosan na zemlju u kojoj živimo, kao i na ljude koji rade u Kontinentalu”, rekao je predsednik Vučić.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u projektu, predstavnicima kompanije Continental Automotiv Srbija na odluci da investiraju u Novi Sad i u Srbiju, ali i domaćim inženjerima, koji su umeli da prikažu našu pamet u najboljem svetlu i marljiv rad.

Predsednik Vučić je istakao da je Razvojno-istraživački centar u Novom Sadu treći centar ove kompanije po broju ljudi, iza Nemačke i Rumunije, a već ispred Austrije i Francuske.

“Verujem da će u ovoj fabrici samo na početku raditi 500 ljudi, kao i da ćemo grinfild investiciju da otvaramo 2022. godine”, rekao je predsednik.

Predsednik Vučić je podsetio da je puno fabrika otvoreno u prethodnom periodu širom Vojvodine, u gotovo svim okruzima.

„Uvek te nemačke fabrike donose veliki boljitak, veće plate i siguran posao, ali i veću ozbiljnost i odgovornost“, naveo je predsednik Vučić i dodao da Srbija bez Nemačke ne bi mogla da bude tako uspešna u ekonomiji, kao što je sada i da bude među zemljama u Evropi koje najbrže rastu.

 

„Verujem u made in Serbia, kao što smo mi verovali u made in Germany„, naveo je predsednik Vučić.

Istakao je da je mnogo zahvalan kancelarki Angeli Merkel na svoj podršci Srbiji u prethodnom periodu dodajući da je uvek činila samo dobro Srbiji i pomagala i u najtežim trenucima.

„Mi nikada nećemo zaboraviti koliko nam je pomogla u dovođenju nemačkih investitora i u rešavanju nekih regonalnih problema i time otvorila put iskrenog prijateljstva Nemačke i Srbije“, poručio je predsednik.

 

 

U fabrici Continental Automotiv Srbija u Novom Sadu će se proizvoditi napredni elektronski sistemi za upravljanje vozilom, a vrednost investicije je 140 miliona evra.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ministarka privrede Anđelka Atanasković i drugi predstavnici države i Novog Sada, kao i čelnici nemačke kompanije.

 

 

Izvor:  predsednik.rs

Foto: predsednik.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *