UGAŠEN POŽAR KOJI JE SINOĆ BUKNUO NA DEPONIJI

Sinoć je oko 19 sati uočen požar na negotinskoj gradskoj deponiji koji je zahvatio blizu dvadesetak ari. Brzom intervencijom negotinskih vatrogasaca kojima su uz koordinaciju Štaba za vanredne situacije, pridružile i vatrogasno- spasilačke ekipe iz Bora, Eliksira u Prahovu i Hidroelektrane Đerdap 2 požar je lokalizovan nešto iza ponoći. Vatrogasci su nastavili da zagašavaju požar do pola sedam jutros, kada je intervencija završena. Odmah se pristupilo zatrpavanju zemljom i za ovaj posao angažovana je mehanizacija komunalnog preduzeća, Eliksira iz Prahova i Mok Prometa.
Na gašenju požara angažovano je šest ekipa i prema informacijama Opštine Negotin, za gašenje je utrošeno je oko 250 m3 vode.
Štab za vanredne situacije opštine Negotin je uputio apel građanima da, zbog ekstremno visokih temperatura koje će prema informacijama RHMZ-a biti porastu u narednom periodu, prestanu da pale vatru na otvorenom prostoru i deponijama, jer se požar u ovim danima kada temperatura prelazi 34 podeok celzijusove skale veoma teško gasi, brzo širi i zahteva veliko angažovanje ljudstva i sredstava. Požar izaziva i emisiju gasova koja ugrožava zdravlje građana Negotina i okoline, a može i ugroziti poljoprivredne kulture i građevinske objekte, poručuju iz Štaba.
FOTO: ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *