LETNJI DAN NA DUNAVU

Ovogodišnja manifestacija „Dunav je naše more“ okupila je juče brojne ljubitelje ove reke i mnoge posetioce željne dobre zabave, aktivnosti na vodi, muzike, riblje čorbe i sve one koji su poželeli da spas od visokih temperatura potraže pored vode. Turistička organizacija Negotin  i OO SR Timok iz Negotina, uz podršku opštine Negotin i brojnih sponzora, potrudili su se da nedeljni dan na Dunavu ispune bogatim programom, kako muzikom tako i takmičenjima za najmlađe ali i one starije.
– Drago mi je što ćemo se danas družiti i opustiti tokom manifestacije „Dunav je naše more“ koju uz podršku lokalne samouprave,  organizuju naša turistička organizacija i Opštinska organizacija sportskih ribolovaca.  I ove godine uz brojna takmičenja, vožnju katamaranom, i dobru muziku, na Kusjaku uživaćemo uz reku Dunav koja protiče kroz našu opštinu, uz želju da će u nekim godinama koje dolaze postati plav i da ćemo svi zajedno više voditi računa o zaštiti životne sredine posebno reka, izvorišta jer voda je jedan od najvažnijih resursa, rekao je na otvaranju manifestacije Dragan Radosavljević, član Opštinskog veća opštine Negotin.
Od ranih jutarnjih sati deca uzrasta do 14 godina nadmetali su se u nekoliko disciplina. Od podneva su brojne ekipe počele da pripremaju riblje čorbe nadajući se da će ove godine žiri baš njihovo umeće nagraditi. Ali to nije bio jedini razlog učešća u Kusjačkom kotliću u kome je dobra zabava ipak najveći motiv. I dok su u pripremljenim kotlićima uživali posetioci koji su želeli, obzirom da je kao i prethodnih godina besplatno služena, stručni žiri je ocenjivao i doneo odluku da je treće mesto osvojila ekipa “ Portiklica 2″, drugo “ Od srca srcu“, a prvo mesto ekipa “ Janković kolor“ iz Majdanpeka.
Tokom dana ko je poželeo mogao je da plovi Dunavom zahvaljujući besplatnim vožnjama katamaranom, takmiči se u veslanju, deca u završnici Letnjeg kampa Gimnastičkog kluba iz Negotina i likovnoj koloniji Super uma, i svi zajedno uživaju u odličnoj muzici zahvaljujući Žirado kavaljerima  i grupi Madicine.
Organizator je obezbedio i besplatan autobuski prevoz od Negotina do Kusjaka kao i povratak za Negotin. Divan dan na Dunavu u okviru Negotinskog leta 2024 je opravdao sva očekivanja.

One thought on “LETNJI DAN NA DUNAVU

  • 9. jul 2024. at 08:38
    Permalink

    Najbolje izvestavanje, najbolji portal

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *