USPEŠAN NASTUP UČENIKA UMETNIČKE ŠKOLE IZ TURN SEVERINA

U okviru obeležavanja 70 godina od osnivanja Umetnička škola Stevan Mokranjac iz Negotina ugostila je juče učenike i profesore Umetničke škole „Ioan Stefan Paulian“ iz Turn Severina u Rumuniji. Jučerašnji koncert je nastavak uspešne saradnje dveju muzičkih obrazovnih institucija koje predano rade na unapređenju muzičkog obrazovanja Negotina i Turn Severina.

-Na obostrano zadovoljstvo nastavljamo uspešnu saradnju sa Umetničkom školom iz Turn Severina sa kojima učestvujemo u zajedničkim projekatima, zajedno sa njihovim direktorom Lori Stanču i našom nadarenog decom koja svoje znanje i iskustvo zajedno sa njihovim učenicima razmenjuju na takmičenjima, konceratima i druženjima. Velika je čast ugostiti preko 70 učesnika programa, zajedno sa njihovim profesorima i roditeljima, kojima smo prvi smo prvo organizovali obilazak kulturnih znamenitosti grada. Ovom prilikom zahvaljujem se na saradnji i Daniela Pejčić, Nadi Lazić, direktorki Muzeja Krajina, turističkoj organizaciji Negotin i lokalnoj samoupravi Negotin, rekla nam je direktorka negotinske škole Ksenija Gocić.

Tokom koncerta negotinska publika u svečanoj Sali negotinska muzičke škole uživala je u kompozicijama koje su učenici rumunske škole izveli klaviru, gitari, flauti, violini, klarinetu, kao i nastupu njihovog hora, što je i potvrdila aplauzima. Gosti negotinske umetničke škole su tokom svog boravka u Negotinu obišli i rodnu kuću proslavljenog srpskog kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca.  


FOTO: UMETNIČKA ŠKOLA STEVAN MOKRANJAC

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *