MINISTAR EDIN ĐERLEK U NEGOTINU

Problem prokišnjavanja dela plafona i zidova sale negotinskog Doma kulture, i ekonomskog dela ustanove otklonjen je sanacijom hidroizolacije dela ravnog krova na zgradi negotinskog Doma kulture. Ovaj projekat je realizovan zahvaljujući podršci kabineta ministra bez portfelja, zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj, Edina Đerleka koji je obišao objekat. Današnja poseta opštini Negotin započela je prijemom u opštini koji je priredio Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin. Sastanku na kome se razgovaralo o realizaciji projekta u Domu kulture ali i budućim projektima, prisustvovali i zamenik predsednika Bogdan Gugić i Marko Milosavljević, zadužen za projektne aktivnosti OU Negotin.
– Ono zbog čega mi ulažemo u kulturu je, zapravo, što želimo da ljudima u malim sredinama obezbedimo sadržaj da ostanu u tim sredinama. Nije dovoljno što samo ulažemo u komunalnu, putnu i poslovnu infrastrukturu, jako je bitno da ulažemo u socijalnu infrastrukturu i ono što obezbeđuje sadržaj. Pored toga razgovarao sam sa predsednikom Opštine i zamenikom, budući da smo uspešno realizovali ovaj projekat i da smo stekli određeno poverenje, raspoloženi smo da nastavimo dalju saradnju. Ovde su potrebna dalja ulaganja u komunalnu, putnu infrastrukturu, u objekte škola, tako da smo neku buduću saradnju već ugovorili, izjavio je ministar Đerlek.
U toku prošle godine kabinet ministra bez portfelja za predlaganje mera i učestvovanje u koordinaciji aktivnosti u oblasti ravnomernog regionalnog razvoja podržao je 91 razvojni projekat u Srbiji. Ministr Đerlek je danas rekao da je u toku i javni poziv za prijavu projekta za Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2024. godini.
– Ukoliko ti projekti budu ispunjavali sve kriterijume mi ćemo biti i više nego zadovoljni da i dalje ulažemo u opštinu Negotin, jer se ona nalazi u kategoriji nerazvijenih opština. Mi ne ulažemo samo u nerazvijene opštine, ali svakako nam je poseban akcenat na njima, što pokazuje da Vlada Republike Srbije, država zaista vodi računa i zaista brine o svim opštinama Srbije, a ako pratite naš rad videćete da ne postoji nijedan okrug gde nismo bili i da smo sve opštine u Srbiji obišli.
Projektom sanacije hidroizolacije dela krovnog pokrivača na zgradi Doma kulture „Stevan Mokranjac“  revitalizovano je oko 500 kvadratnih delova krova ukupne provršine preko 2.500 metara kvadratnih.
-Ministar Đerlek je došao da obiđe projekat koji smo prošle godine realizovali. Zadovoljan je pre svega realizacijom projekta što znači da je saradnja opravdana. Voljan je da i u ovoj godini određene projekte koji su vezani za opštinu Negotin podrži. Razgovor je protekao u kontruktivnoj atmosferi gde smo iskazali određene naše potrebe i mogu da kažem da je on želji da zbog dobre saradnje ali i naše udaljenosti od centra pomogne u svemu onome što nam je potrebno. Saradnja sa kabinetom ministra Đerleka će biti još bolja i sigurno ćemo rešiti još neke probleme, poručio predsednik Vladimir Veličković.
Ukupna vrednost projekta iznosila je 3,7 miliona dinara, učešće kabineta ministra Đerleka – 2,4 miliona dinara i lokalne samouprave 1,3 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *